Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2017

Οι Βάσεις εισαγωγής για αυτούς που δίνουν επαναληπτικές εξετάσεις ( just in case you had the question )

Σύμφωνα με μια τροπολογία που κατατέθηκε τον Απρίλιο του 2017 , οι υποψήφιοι που διαγωνίστηκαν στις επαναληπτικές εξετάσεις διεκδίκησαν το 0,5% των θέσεων με την προυπόθεση ότι έχουν περισσότερα μόρια από τον τελευταίο εισακταίο σύμφωνα με τις βάσεις του Αυγούστου .


Συγκεκριμένα, η τροπολογία
δίνει τη λύση στο αδιέξοδο των βάσεων καθώς όπως ορίζει, οι εξεταζόμενοι στις επαναληπτικές πανελλαδικές εξετάσεις δεν θα συνυπολογίζονται στη διαμόρφωση των ετήσιων βάσεων κάθε σχολής, αλλά θα καταλαμβάνουν επιπλέον το 0,5% των εισακτέων, υπό την προϋπόθεση ότι έχουν συγκεντρώσει περισσότερα μόρια από τον τελευταίο επιτυχόντα.
Αν, για παράδειγμα, μία σχολή έχει 17.000 μόρια βάση εισαγωγής και 400 εισακτέους, τότε στη σχολή θα εισαχθούν δύο μαθητές ( που είναι το 0,5% του 400 ) που εξετάστηκαν στις επαναληπτικές εξετάσεις, αν και εφόσον έχουν συλλέξει περισσότερα από 17.000 μόρια. Με αυτόν τον τρόπο, αφενός λύνεται το χρονικό αδιέξοδο της καθυστέρησης των επαναληπτικών εξετάσεων, καθώς οι βάσεις δημοσιοποιούνται τέλη Αυγούστου, ενώ παράλληλα δεν επιβαρύνονται οι εξεταζόμενοι που μετείχαν κανονικά στις πανελλαδικές εξετάσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...